Saturday, October 6, 2012

Akklimatisaatio osa 2 - henkisesti ja fyysisesti

Jostain kummasta syystä tekstini akklimatisaatiosta in english on tasainen suosikki luettujen postauksien joukosta. Liekö hakusanoista johtuva kummallisuus. 

Täällä harrastettaan nyt niin henkistä että fyysistä totuttautumista Suomen ilmastoon ja meininkiin. Kännykkätietojen mukaan ulkona  on 8 astetta lämmintä. Ottaen huomioon, että torstaina oli 20 astetta lämpimämpää, niin pikkasen vilu meinaa ulkona tulla. Se siitä rusketuksen viime silauksesta. 

Henkisesti olen valmistautunut kotiutumiseen tekemällä koulujuttuja nyt kaksi viikonloppua peräkkäin. Okei, oli kiva parin yön lomareissu välissä, mutta jotenkin on kyllä semmonen olo, että nyt tais taas jäädä ne kunnon lomat pitämättä ja heti tutkimusten pläräämisestä pitäisi olla hemmetin luova ja fiksu näiden sustainability-opintojen kanssa. Kevyitä tehtäviä, kun pitää ratkoa, miten luonnonvaroja käytettäisiin kestävän kehityksen hengessä tulevaisuudessa ja mikä taloudellinen  malli kuvastaa keräilytaloutta parhaiten. Jotenkin pitäisi maailman köyhyyteenkin olla avaimet, mutta ei kyllä oikesti ole. Lisäksi minulla olisi massiivinen tehtävä kirjoittaa fermentoituvien hiilihydraattien tutkimushistoriasta sepostus. Jatkan sen tekemistä Suomesta.

Ihan siis tiedoksi, että en todellakaan ole 3 kuukautta reissuillut ja hummaillut maailmalla. Aika usein on ollut ihan perusarki meininki: tolkuttomia aikoja julkisissa, perusarkiväsymystä (ei jaksais taaskaan mennä kauppaan), nysväämistä kotona (en jaksa matkustaa taas julkisissa), pörräilyä kaupungilla tai puistossa (aina kivaa), tutkimusten etsimistä ja lukemista. Aika usein saa hyviä nauruja jälkimmäisestä, kun jutut ovat tasoa "studies on a flatulent man" ja tutkittava henkilö syö papuja ja sitten mitataan paljonko pierettää.Tiedän, olen helppo uhri huonoille pieru-vitseille. :P

Tämä siis se arki. Joka on siis ihan ok, mutta ei se arki siitä kummemmaksi muutu vaikka olisi palmuja pihassa ja kieli ja kulttuuri eri. Tulihan taas tämäkin varmistettua. :)

Paljon mielenkiintoista tietoa tullut vastaan ja renesanssinainen minussa yrittää jotenkin keskittää kiinnostumisen kohteitaan, ettei paketti levahda ihan totaalisesti. Mitä se monesti uhkaa tehdä. Suuntana tosiaan nämä kestävän kehityksen sfäärit ja ehkä jonkinasteinen ekoaktiivi minusta taitaa tulla. Kunhan vaan jaksaisi puurtaa nämä kaikki tehtävät nettikursseilla läpi, thedä gradun ja valmistua... heh...

Otan tähän väliin suihkun ja bissen, toivottavasti ensi keskiviikkona se on sauna ja bisse. Henkistä akklimatisaatiota tämäkin. ;) 

2 comments:

  1. Toivotaan nyt että saat jotain tolkkua niistä sun pierututkimuksista.. Olisi niiiiiiiiin TOSI KIVA tietää oikeasti mitä voi syödä ja mitä ei. Niin tai peräti syödä ihan AJATTELEMATTA. Those in the same boat know what I'm talking about. Tulipahan nyt yksi ihan uusi enkunsanakin sanavarastoon - sitä voi sitten väläytellä joskus sopivassa seurassa.. tiukan paikan tullen ;) Hyvää kotimatkaa.. Safari njema!

    ReplyDelete
  2. Palaamma asiaan sitten koto-Suomessa. Kyllä näistä oikein hyvin saa tolkkua. :)

    ReplyDelete